Shqipëri/Trashëgimia kulturore tërheq 112.936 vizitorë

ATSH/ Numri i vizitorëve në institucionet e trashëgimisë kulturore në tremujorin e tretë 2020 ishte 112.936 vizitorë, ndër të cilët 92.454 ishin vizitorë vendas dhe 20.482 vizitorë të huaj.

Sipas të dhënave të publikuara nga Instituti i Statistikave, gjatë këtij tremujori parqet arkeologjike janë frekuentuar më shumë, 45,6 % të vizitorëve gjithsej. Ndjekur më pas nga kalatë e monumente të tjera me 31,3 %, dhe muzetë me 23,1 % të vizitorëve gjithsej.

Në tremujorin e tretë 2020, sipas statistikave, vizitorët e huaj kanë preferuar më shumë kalatë, ndjekur më pas nga parqet arkeologjike, përkatësisht 44,4 % dhe 30,0 % ndaj totalit të vizitorëve të huaj.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close