KQZ do të kërkojë nga Zyra e Presidentit të vendosë për Rikallon

Gjatë ditës së djeshme është raportuar se ministri i dikurshëm në Qeverinë e Kosovës, Nenad Rikallo, është emëruar me vendim të Republikës së Serbisë, ndihmës i drejtorit të ashtuquajturës Zyra për Kosovën në Qeverinë e Serbisë.

I njëjti është edhe anëtar i KQZ-së nga Lista Serbe.

Anëtari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Sami Kurteshi ka kërkuar që të shkarkohet nga Lista Serbe, Nenad Rikallo e po ashtu të bëhet zëvendësimi i tij në KQZ.

“Është thënë se Nenad Rikallo mban pozitë në Republikën e Serbisë. Duhet të pyesim a është i njëjti person? Është vendos në ushtrues të detyrës të ndihmësit të drejtorit në zyrën për Kosovë. Vendimi ekzekutiv i Republikës në Serbi për të mohuar shtetësinë, kjo zyre e mohon qenien e KQZ-së. Unë propozoj që zotit Rikallo t’i kërkohet edhe nëse këto qëndron kështu dhe të shkarkohet ai nga Lista Serbe dhe të zëvendësohet një anëtar i KQZ-së”, tha ai.

Për këtë, kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valdete Daka tha se do e njoftojë zyrën e presidencës, që të njëjtit të ndërmarrin veprime konform ligjit dhe kushtetutës.

“E mundemi me njoftu presidencën që konform kompetencave që pastaj e kanë për obligim ligjor që të ndërmarrim veprimet”, ka shtuar ajo.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close