Prapa suspendimit të vaksinës AstraZeneca,qëndron politika

Shumë ekspertë vlerësuan sot se vaksina AstraZeneca është në shënjestër të padrejtë nga BE, si dhe se po ndodh për arsye politike, jo shkencore, shkruan Forbes Amerikane.

Gjoja, pezullimet nga disa vende të BE-së, por edhe në Norvegjia dhe Tajlandë, u ngritën pasi disa raste në të cilat vaksina AstraZeneca, e cila ende nuk është aprovuar në SHBA, rriti rrezikun e mpiksjes së gjakut.

Janë raportuar 17 raste të tilla, nga 17 milion që kanë marrë vaksinën deri më tani, shkruan Forbes, duke shtuar se Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) nuk i lidhi ato vdekje me vaksinën, por me moshën, sepse në popullatën e moshuar problemet e mpiksjes së gjakut nuk janë të rralla.

Eksperti i sëmundjeve infektive nga Universiteti i San Diegos, Devey Smith, thotë se vendimi i disa vendeve të BE-së është konfuz sepse ai nuk pa të dhëna konkrete.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close