62% më pak infeksione vetëm pas dozës së parë me AstraZeneca

ATSH-DPA/ – Një dozë e vetme e një vaksine koronavirus siguroi “mbrojtje thelbësore” tek banorët e shtëpive të kujdesit për të moshuarit në Angli, deklaruan studiuesit.

Një studim, i udhëhequr nga studiues nga University College London, zbuloi se një dozë e vetme e vaksinave AstraZeneca/Oxford ose Pfizer/BioNTech parandaloi 56% të infeksioneve të koronavirusit pas katër javësh dhe 62% të infeksioneve pas pesë javësh.

Studiuesit gjetën gjithashtu prova që sugjerojnë se kontraktimet e virusit mund të jenë më pak ngjitëse pasi njerëzve u bëhet vaksina.

Mostrat treguan se testet pozitive për koronavirusin 28 ditë pas dozës së parë përmbanin më pak material viral.

Ndërkohë, u zbulua se edhe njerëzit që morën virusin nuk kishin shumë ndryshim në aspektin e niveleve të mbrojtjes pasi u goditën.

Sidoqoftë, vetëm 11 % e pjesëmarrësve që ishin prekur më parë ishin të infektuar me virusin, thanë studiuesit, kështu që nevojiten më shumë kërkime mbi efektivitetin e vaksinave për ta.

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close