Si kanë ndryshuar simptomat e Coronavirusit?

ATSH/ – Francesco Menichetti, kreu i Sëmundjeve Infektive në Spitalin e Pizës deklaroi se përveç simptomave që gjenden më shpesh, dhe për fat të keq ndonjëherë edhe të rënda, si ato të frymëmarrjes dhe në veçanti të pneumonisë, janë edhe të tjera si çrregullimet që prekin sistemin e tretjes, me të përziera, të vjella ose diarre dhe humbje të oreksit, shkruan faqja italiane ”il Giornale”.

Kjo do të thotë që mjeku i përgjithshëm duhet t’i kushtojë edhe më shumë vëmendje gjurmimit të simptomave, të cilat duket se janë gjenetike dhe i atribuohen lehtësisht sëmundjeve të tjera, pikërisht infeksionit Covid 19.

Përhapja më e madhe e variantit anglez të virusit po prek shtresat e reja të popullatës, shpesh të rënda.

Sidoqoftë, ata mbi 60 vjeç me patologji paraekzistuese siç janë hipertensioni arterial, diabeti, sëmundjet e zemrës, tumoret dhe imunosupresioni mbeten më të ekspozuarit ndaj zhvillimit të sëmundjes, veçanërisht burrat.

Fatmirësisht, fëmijët priren të kenë një rrezik më të ulët të shfaqjes së simptomave serioze ose sëmundjes sesa të rriturit.

Infeksioni mund të transmetohet edhe nga njerëz asimptomatikë, prandaj është e rëndësishme që ata që janë pozitivë ndaj tamponit, përveç marrjes së trajtimit adekuat në varësi të ashpërsisë së sëmundjes, të izolohen për të kufizuar kontaktet me të tjerët./

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close