Rasti i Çuditshëm i Binjakeve Pollock.

Historia e tyre e çuditshme fillon në qytetin e qetë të tregut Hexham, që ndodhet në Angli. Familja e John dhe Florence Pollock dhe dy vajzat e tyre të reja Joanna dhe Jacqueline bëjnë një jetë të qetë. Biznesi familjar po ecën mirë dhe motrat po rriten të lumtura.

Por më 7 maj 1957, një tragjedi goditi motrat Pollock ndërsa shkonin në kishë me një shoqe. Ata u përplasën nga një makinë dhe vdiqën menjëherë.
Prindërit e përjetuan tragjedinë me shumë dhimbje, por me kalimin e kohës, Firence, nëna e vajzave, mbeti shtatzënë me binjake.

Vajzat kanë lindur më 4 tetor 1958, secila me nga 10 minuta larg, Gillian dhe Jennifer.
Prindërit filluan të “çmendeshin” pasi vajzat mbushnin 3 vjeç.
Ato filluan të kërkonin lodra nga motrat e ndjera. Kukullat i quanin “Mary dhe Susan”, ashtu si motrat e tyre. Pa i thënë askush për këtë. Ato kishin të njëjtat shije në ushqim dhe veshje.
Por ndërsa ato rriteshin, ngjashmëritë e tjera filluan të shfaqeshin.
Gillian kishte temperamentin e motrës më të madhe që kishte vdekur dhe Jennifer e respektonte atë “ashtu si” Jacqueline e vogël.
Ato ishin të tmerruara nga makinat dhe trafiku.

Në 5 ata i dëgjuan ato duke folur me njëra-tjetrin: “Unë nuk dua që kjo të më ndodhë përsëri, ishte e tmerrshme. Duart e mia kishin gjak, dhe hunda dhe goja, madje nuk mund të merrja frymë”.
Gillian iu përgjigj asaj; “Ti dukeshe si një përbindësh, diçka ju doli nga koka dhe të gjithë ishin të kuqe”. Në atë bisedë, ato u kujtuan se ata vdiqën në maj, në të njëjtën ditë me aksidentin e motrave të tyre.
Pas një moshe të caktuar, ata pushuan së kujtuari të kaluarën e tyre.
Rasti është ndër botimet e librit “Rastet Evropiane të Llojit të Rimishërimit”, ku raportohen rastet e 13 fëmijëve të tjerë./Kalendari Enciklopedik Shqipëtar

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close