Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Bashkimi Europian me etiketa të reja për gomat e automjeteve

ATSH-ANSA/ – Në maj do të mbërrijnë edhe etiketat e reja të BE-së që do ta bëjnë më të lehtë krahasimin e gomave.

Europa do të jetë rajoni i parë në botë që do të fusë përdorimin e etiketës së akullit për gomat.

Për më tepër, do të vendoset te këto goma simboli i borës dhe një kod QR, i cili do të lejojë një bazë të dhënash të madhe europiane.

Ndryshimi do të hyjë në fuqi më 1 maj dhe qëllimi i etiketave të reja është të ndihmojë klientët të krahasojnë goma të ndryshme dhe t’i drejtojë ata drejt zgjedhjeve më të sigurta dhe më miqësore me mjedisin.

Etiketat e gomave do të rinovohen në të gjithë Bashkimin Europian.

Etiketat e reja do të jenë të detyrueshme në gomat e prodhuara pas prillit 2021 dhe gradualisht do të fillojnë të shfaqen për shitje.

Deri më tani, kërkesa për etiketë është aplikuar në makinat e pasagjerëve, SUV dhe gomat e furgonave ku informacioni i nevojshëm përfshinte rezistencën e rrotullimit, mbajtjen e lagësht dhe zhurma e jashtme e rrotullimit.

Tani etiketat po ndryshojnë dhe informacioni duhet të përfshijë gjithashtu kontrollet në dëborë dhe akull, plus klasifikimet e mëparshme janë rinovuar dhe një kod QR do të shtohet në etiketë.

Gomat e kamionëve dhe autobusëve do të kenë gjithashtu etiketa.

Sistemi i ri i etiketimit mund të drejtojë zgjedhjen e gomave për aktivitete tregtare, pasi kërkesat do të shtrihen në goma për kamionë dhe autobusë, ndërsa deri më tani etiketat janë përdorur vetëm në materialet e marketingut.

Sidoqoftë, këto goma nuk do të kenë simbolin e akullit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close