Hulumtimi: 59% rrezik më i lartë i vdekjes dhe 6 muaj pas infektimit me coronavirus

Sipas një studimi masiv të botuar në revistën “Nature”, u zbulua se njerëzit që janë të infektuar me koronavirus kanë një rrezik 59 për qind më të lartë të vdekjes, madje edhe gjashtë muaj pas infektimit.

Një studim tjetër, botuar nga Qendra Amerikane për Parandalimin e Sëmundjeve, zbuloi gjithashtu simptoma afatgjata në pacientët me kovid, të cilët fillimisht kishin simptoma të lehta.

“Studimi ynë tregon se deri në 6 muaj pas diagnozës, rreziku i vdekjes, edhe pas një rasti të lehtë të kovidit 19, nuk është i parëndësishëm dhe rritet me ashpërsinë e sëmundjes. Duke pasur parasysh se më shumë se 30 milion Amerikanë janë të infektuar me virusin dhe “Barra e kovid 19 gjatë është e konsiderueshme, efektet afatgjata të kësaj sëmundjeje do të rezonojnë për shumë vite dhe madje dekada”, tha Dr. Al-Ali.

Në nderkohe , CDC të Premten lëshoi ​​një studim të ri të njerëzve që kishin raste më të lehta të koronës, i cili zbuloi se gati dy të tretat e tyre u kthyen te mjeku brenda 6 muajve nga infeksionet fillestare, me simptoma të reja, raportojnë mediat./proinformacion.com

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close