SHBA dërgon në hapësirë ​​satelitin sekret “NROL-82”

SHBA dërgon në hapësirë ​​satelitin sekret “NROL-82”

ATSH-AA/ – SHBA-ja ka dërguar në hapësirë satelitin e saj sekret “NROL-82”.

Sateliti, funksioni i të cilit mbahet sekret, u nis nga baza ajrore ”Vandenberg” në shtetin e Kalifornisë me një raketë transportuese të rëndë të tipit “Delta 4 Heavy” të prodhuar nga ”United Launch Alliance”, një partner i ”Lockheed Martin” dhe ”Boeing”.

Fluturimi u transmetua drejtpërdrejt në internet, ndërsa transmetimi u ndërpre për arsye “private” pas shkrepjes së fazës së dytë të raketës dhe hapjes së mburojës që fshehu satelitin.

Ndërkaq satelitët e zbulimit të cilët prodhohen, projektohen, lëshohen dhe funksionojnë sipas Agjencisë së Byrosë Kombëtare (NRO) në SHBA nuk dihet se për çfarë detyre funksionojnë./

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close