Bislimi në Parlamenti Europian: Kosova s`pranoi të marrë vaksina ruse dhe kineze

Zëvendëskryeministri Besnik Bislimi para eurodeputetëve ka theksuar nevojën e Kosovës për më shumë vaksina, duke thënë se vaksinat që Kosova ka marrë deri më tani dhe ato që pritet të vijnë nuk janë të mjaftueshme.

Ai ka kërkuar nga Bashkimi Evropian më shumë ndihmë në këtë drejtim.

“Kosova është i vetmi vend në rajon që ka refuzuar të marrë vaksina që nuk kanë plotësuar kriteret dhe standardet evropiane dhe mu për këtë arsye ne varemi nga ndihma e BE-së”, tha Bislimi.

Bislimi ka zbuluar se të mërkurën e ardhshme pritet që në Kosovë të vijë kontingjenti i radhës i vaksinave.

Zëvendëskryeministri thotë se janë të kënaqur që vendet e BE-së po marrin sasi të mëdha të vaksinave pasi sipas tij Kosova pastaj mund të llogarisë në ndihmën e tyre.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close