Pse largohen popujt nga tokat e tyre …

Pse largohen popujt nga tokat e tyre …

Që të merresh me analizën historike ..pse largohen popujt , është një temë e gjërë. që ha shumë kohë shkruese , por unë ..në mënyrën më të thjeshtë e të natyrshme do ta shtjelloj.. këtë temë ….
Nga ana historike e shkruar ..përherë të parë në botë …lëvizja masive e popujve është shkruar nga Moisiu në vitin 1512 p.e.s. tek libri i tij i dytë Dalja ose / eksodus/;/…
Në atë libër tregohet.. se si u larguan në mënyrë masive hebrejt nga tokat e Egjyptit ..
Po pyetja që shtrohet është : #përse u larguan masivisht populli hebre ….#
nga tokat e Egjyptit ..
Populli hebre u largua masivisht sepse Faraoni po kërkonte ti shfaroste ..si rracë …atëhere ata nën udhëheqjen e Moisiut u larguan nga Egjypti …
Kjo hikje është hikja e parë e shkruar në.historinë.njerëzore ku një popull i tërë largohet ..nga mizorija dhe cfarosja ….
Kjo mënyrë largimi nga cfarosje. sot quhet
HIKJE …BIBLIKE …./ sepse është e shkruar si ngjarje në Bibël../////
PO NE SHQIPTARËT KUSH PO KËRKON QË TË NA !!!CFAROSË !!!..PASI. KEMI 30..VJET QË VETËM LARGOHEMI NGA KJO TOKË E BEKUAR E SHQIPES KRENARE ….
ATËHERE UNË PO JU THEM SE KJO LLOJ HIKJE NUK ËSHTË EMIGRIM …SIC DUAN TA PARAQISIN DISA .. // pasi emigrimi nuk është hikje masive 30 vjecare ..por është largim individual për një jetesë më të mirë …por ne …po na largohet mbi gjysma e popullatës ..kjo është largim masiv ..nga e liga që ka plakosur këto troje ../////POR KJO LLOJ HIKJE BIBLIKE 30 VJECARE E SHQIPTARËVE E KA ZANAFILLËN TEK FILLIMET E NDRYSHIMIT TË SISTEMIT ..KU PARTITË POLITIKE. QË U KRIJUAN JAN ×PARTI ×BANDA ×QË NUK PO LËNË AS NJË SHPRESË QË KY POPULL TË JETOJ I LUMTUR NË TOKAT E TIJA
KJO MËNYRË SJELLJE E PARTIVE E KA NJË SPJEGIM ….
PARTITË POST KOMUNISTE NUK DOLËN NGA ZEMRA E POPULLIT ..AS NGA INTELIGJENCA. E POPULLIT….POR ATO DOLËN NGA !!!KULISAT E FSHEHTA TË SIGURIMIT TË SHTETIT .????!!!!! .DHE MASA MË E NDYRË SHKOI TEK PARTIJA DEMOKRATIKE ..KU ISH SIGURIMSAT U BËN DEMOKRATË TË FLAKTË ..
KUR SHKONTE NJË I PËRNDJEKUR POLITIK TEK PARTIJA DEMOKRATIKE.. SHIKONTE SIGURIMSIN QË E FUTI NË BURG ..SI PARTIAK I FLAKTË I DJATHTË ..
KJO QUHET…POSHTËRSI KOMBËTARE.. PARTIAKE ..
Tani të spjegojmë pse u larguan .. nga Camërija ..shqiptarët e jugut të shqipërisë ..
Shqiptarët e jugut të shqipes u larguan nga trojet e tyre sepse politika cfarosëse greke i..detyroi.. që ose të largohen ose do të cfarosen ..nga grekët ..
#Ky quhet genocid e shtetit grek mbi popullatën shqiptare…came …##.
Po kosovarët pse u larguan nga trojet e..tyre.dardane .
Ata ..shqiptarët e veriut të shqipes u larguan ..me dhunë nga trojet e tyre ..duke u vrar e zhdukur mijëra shqiptarë ..por ndërmjet tyre krimi më i rëndë i sêrbisë ishte zhdukja e 1133 fëmijëve shqiptarë …..të cilët unë do ti klasifikoj si …..
*** ENGJËJT …..
E ..LIRISË…*****…..
ORE TË NDERUAR BIJ.. E BIJA ..TË SHQIPES ….
PO NE SHQIPTARËT E SHQIPES KRENARE …PËRSE KEMI 30 VJET QË VETËM LARGOHEMI NË MËNYRË BIBLIKE NGA TROJET TONA ….KUSH NA KA..MALLKUAR. E.. PUSHTUAR ..E KËRKON TË NA CFAROSË SI POPULL …
KJO ËSHTË SI TË BASHKOSH …
/////MEGALIDHENË ..E ..
NACERTANIJEN .////BASHKË TË DYJA ..SE SI ZHDUKEN SHQIPTARËT NË MËNYRË TË RRAFINUAR POLITIKE..######….
Këto të vërteta do ti pickojnë këta pseudo- politikanë matrapazë..që mbi gjithcka kanë partinë ..pasi MËMËDHEUN …OSE ATDHEUN TONË TË BEKUAR KJO KLASË..POLITIKE NA E BËRI PIS ME PISLLËQET E SAJ …. DHE NUK E DO FARE…
Matrapaz .politik ..si fjalë rrënjën e saj e ka në latinisht ..që do të thotë … mater – bazë = njerëz që shesin edhe nënën e tyre ..
Kjo është rrënja e klasës tonë 30 vjecare politike ..
// këtu unë natyrisht që nuk i përfshij të gjithë politikanët tane ..pasi ndërmjet tyre ka edhe patriotë e njerëz me integritet …por kupola drejtuese partiake ka qënë gjithmonë shkatërrimtare e idealeve të mirëqënijes dhe lirisë ..//////….
Në të gjithë botën ..politikanët që marrin pushtetin bëjë plane 5.vjecare për ngritjen ekonomike …po tek ne a ka bër ndonjë politikan që bën. plane 4.vjecare për ngritjen ekonomike ….
Tek ne ka vetëm ….
DEMAGOGJI …
MASHTRUESE …QË MUNDOHET TA TRULLOSË POPULLIN …
KY QUHET !! OPIUM IDEOLLOGJIK !!!!!…..
***Kur largohet truri i kombit….atëhere..është larguar e ardhmja e tij .***
/ e. vrapi .////.
Nuk as një herë bimë të keqe …por ka bahcevanë të këqinj ….
/// konfuci..////.

13.1. 2021 ….

Tiranë ….
CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close