Shën Gjergji ,një ditë në shërbim të jetës

Interaktiviteti i njeriut me natyren (mjedisin),që e rrethon asht shumë i randësishëm,edhe për vet shëndetin tij!
 
Edhe Shën Gjergji si festë e lashtë ka ardhë tek ne ,mu si perques i domsdoshmërisë së pjekjes se njeriut me natyren.
 
Me u qu heret në mengjes,me shkue në fusha me këputë degë shelnje per t’i vendosur në dyert shpisë,e me mbledhë lule barnishta me i qitë ne ujë e me ula me to,me marre hitha e nana me t'”rreh” me ta,krejt këto rite ishin në sherbim te ruajtjes se bashkejeteses se njeriut me natyren në sherbim të lidhjes se njeriut me të.
 
Njeriu nuk mundet pa natyren.Natyra mundet pa njeriun.Ne jemi deshmitar te katastrofave ne ditet e sotme,kur njeriu ka rrenuar ekosistemin dhe ka ikur larg nga natyra per t’u futur ne birucen virtuale.
Ne i njohim edhe pasojat e ikjes së njeriut nga natyra.
 
/Xhelil Arifi 06 maj

 

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close