Një grua nga Mali lind nëntë foshnja

Një grua nga Mali lind nëntë foshnja

Një grua nga Mali ka lindur nëntë foshnja, duke shënuar herën e parë që një grua ka sjellë në jetë kaq fëmijë të mbijetuar për një herë.

Halima Cisse, 25-vjeçare ka lindur fëmijët me prerje cezariane më 4 maj në Marok, pasi ka pasur nevojë për trajtim special, kanë njoftuar autoritetet shëndetësore të Malit.

Cisse dhe pesë vajzat e katër djemtë “janë mirë”, ka thënë Ministria e Shëndetësisë së Malit më 5 maj.

Fëmijët, që peshojnë në mes të 500 gramëve dhe 1 kilogramë, kanë lindur para kohe, në javën e 30-të dhe janë duke u trajtuar nëpër inkubatorë.

Ata pritet të mbesin në spital për të paktën dy muaj.

Dhjetë mjekë dhe 25 pjesëtarë të stafit shëndetësor kanë ndihmuar në procesin e lindjes.

Cisse është në gjendje stabile pas gjakderdhjeve të mëdha, për çka i është dhënë gjak, ka thënë profesori Youssef Alaoui, drejtori i klinikës Ain Borja në qytetin Kasablanka.

Lindje të tilla “janë jashtëzakonisht të rralla”, ka thënë Alaoui.

Rekordin për më së shumti foshnja të lindur për një herë e ka mbajtur gruaja amerikane Nadyja Suleman, e cila më 2009 ka lindur tetë foshnja.

Cisses i është thënë se është duke mbajtur shtatë foshnja.

Mjekët në Mali e kanë dërguar atë në Marok sepse spitalet në Mali, një nga vendet më të varfra në botë, nuk janë të pajisura mirë për të ofruar kujdesin e duhur për shtatzëni të tilla të jashtëzakonshme.

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close