Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Bundestagu krijon fondacionin ”Helmut Kohl”

ATSH-DPA/ – Parlamenti gjerman vendosi të krijojë fondacionin ”Helmut Kohl” për të nderuar punën e njeriut që kryesoi fundin e Luftës së Ftohtë dhe ribashkimin gjerman.

Marrëveshja mbi një fondacion shkon kundër dëshirës së shprehur të së vesë së Kohl, Maike Kohl-Richter.

Një nga detyrat e fondacionit, krijimi i të cilit u miratua nga Bundestag pa vota kundër, përfshin krijimin e një memoriali.

“Helmut Kohl është ende një model i shkëlqyeshëm për shumë të rinj sot”, theksoi sekretari i përgjithshëm i CDU-së, Paul Ziemiak.

Kohl-Richter pohoi se projekti shkon kundër dëshirave të fundit të bashkëshortit.

Sipas avokatëve të tij, ka dyshime se jeta dhe politika e Kohl mund të shtjellohen në mënyrë objektive në modelin e propozuar.

Sidoqoftë, të gjitha grupet parlamentare në Bundestag, nga blloku konservator i Angela Merkelit, CDU/CSU te partia e majtë, votuan për fondacionin dhe vetëm populistët e djathtë të AfD-së abstenuan.

Kohl vdiq katër vjet më parë, në moshën 87 vjeç.

Ai mbajti pozicionin e kancelarit nga 1982 në 1998. Ai fillimisht shërbeu si kancelar i Gjermanisë Perëndimore dhe më pas i Kombit të Unifikuar nga 1982 në 1998.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close