Shqiptarët dhe Kroatët më shumë se “vëllëzër armësh”

E kishin thënë se Kroatët dhe Shqiptarët janë “vëllëzër armësh”,e sidomos kjo po thuhet pas deklarimit të Ministrit Kroat të Punëve të Jashtme Gordan Grlić Radman se vendi i tij,Kroacia në Kosovë do të ngris një kamp ushtarak.

Shqiptarët dhe Kroatët nuk janë vetëm vëllezër armësh por edhe ma shumë.Ata rrjedhin nga trungu i njejtë ilir.Ata janë vëllëzër ilir.

Kjo vëllazëri e rizbuluar,jo vetëm që sjell një rikonfigurim politik ,por edhe sjell një barazpeshë ushtarake dhe politike në Ballkan e cila sjell edhe paqen,kundrejt kërcënimit serbo-rus.

Kroatët nuk formuan kot “Ilirski pokret -Lëvizja ilire” në shek.lXX ( 1830-1843. ) e as shqiptarët nuk luftuan kot në anën e vëllëzërve kroat në luftën kundër agresionit serb,në vitet nëntëdhjeta.

Siç thotë populli “t’ngrehë gjaku”.Është armiku i përbashkët shekullor janë dy faktorë që i bashkon dy popujt vëllazëror.
Prandaj ky vëllazërim është shumë i rëndësishëm dhe i natyrshëm.

Xhelil Arifi 07/05 2021


 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close