Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Populli Ainu

Është një popull që aktualisht është vendosur në veri të Japonisë, me origjinë shumë të lashtë, vlerësohet se e ka origjinën rreth pesëmbëdhjetë mijë vjet më parë, para se Sumerianët, Egjiptianët, ndoshta të vinin nga ndonjë rajon i veriut të sotëm Rusia

Ekzistojnë sigurisht dy tipare që bien në sy: mjekrat e trasha të burrave dhe buzët me tatuazheve të grave.

Gratë origjinale Ainu filluan sipas një rituali të saktë për të prerë buzën e sipërme nga mosha shtatë vjeçare dhe më pas vazhduan çdo vit, edhe pas martesës. Nga ana tjetër, ata tatuazhuan një buzë “a la Joker”. Gruaja e fundit me buzë të tatuuara vdiq në vitin 1998; tani zakoni bëhet duke vizatuar buzë me laps me rastin e festave!

Fotot:Wikipedia

/Kalendari Enciklopedik Shqipëtar

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close