Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Natyra aleatja kundër dhimbjeve

/ATSH/ – Jo të gjithë kanë një stomak dhe mëlçi që i lejojnë ata të përdorin anti-inflamatorë për një kohë të gjatë, shkruan faqja ”il Giornale”.

Siç e dimë, ata janë të mira nga njëra anë, por nga ana tjetër shkaktojnë efekte të ndryshme anësore dhe, së fundmi, por jo më pak e rëndësishme, ndërveprojnë me ilaçe të tjera siç janë, për shembull, antikoagulantët.

Por jo vetëm për shkak të pamundësisë së përdorimit të ilaçeve tradicionale, ne i drejtohemi fitoterapisë dhe homeopatisë: shumë njerëz sot tregojnë një interes të madh për këto ilaçe, një shprehje e dëshirës për t’u kthyer në natyrë, në vetëdijen e faktit se atje është një bazë e fortë shkencore për të mbështetur besimet e tyre.

Sidoqoftë, ne duhet të hedhim poshtë një mit, atë që natyra nuk është sinonim i së padëmshmes, pasi bimët mund të kenë një efekt të caktuar, ashtu siç mund të kenë toksicitet, apo edhe të ndërveprojnë me terapitë që ndiqen.

Për këtë arsye është mirë t’i tregoni mjekut ose farmacistit i cili po ju rekomandon një ilaç natyral se cilat ilaçe po merrni.

Fitoterapia

Harpagophytum procumbens, i njohur më mirë si ”thoi i ferrit”, në të vërtetë nuk ka asgjë të keqe dhe është me të vërtetë një nga më të përdorurit për vetitë e tij anti-inflamatore dhe analgjezike; është një bimë e përdorur gjerësisht në mjekësinë tradicionale afrikane dhe emri ”ferr” është për shkak të degëve karakteristike që mbulojnë frutat e saj, në të cilat brejtësit dhe kafshët e ndryshme të vogla mund të bllokohen.

Gjithashtu Salix alba dhe Spiraea ulmaria kanë veti anti-inflamatore dhe febrifugale.

Një çaj i shkëlqyeshëm bimor antirheumatik përbëhet nga rodha (rrënja) e shoqëruar me Spiraea ulmaria dhe gjethet e hirit, me veti diuretike, antigut dhe antirheumatike.

Gemoterapia

Ribes nigrum, një kaçubë e familjes Saxifragaceae, është i njohur për vetitë e saj anti-inflamatore, në fakt konsiderohet si një kortizon natyral, por bëni kujdes në subjektet hipertensionale. Nga sythat e freskëta të pishës së malit, merret një ekstrakt sythash i cili është i dobishëm në artrozë, ngurtësi dhe dhimbje të kyçeve.

Homeopatia

Arnica montana është ilaçi universal për traumat dhe mavijosjet; është një bimë shumëvjeçare që rritet kryesisht në kullota malore. Është e rëndësishme, veçanërisht në traumatologji, që ajo të administrohet sa më shpejt që të jetë e mundur, të jetë më efektive.

Në formën e vajit ose xhelit, ajo ofron një zgjidhje të shkëlqyeshme edhe për fëmijët, tek të cilët shpesh kundërindikohen kimikatet anti-inflamatore.

Për dhimbjet akute të kyçeve që përkeqësohen me lagështirë, por përmirësohen me lëvizjen, dhe në dhimbjet e qafës, mjetet juridike të treguara janë Rhus toxicodendron dhe Dulcamara.

Bryonia alba tregohet në dhimbjet e atyre që, për të gjetur lehtësim, janë të detyruar të qëndrojnë të qetë dhe të aplikojnë nxehtësi në pjesët e dhimbshme.

Prandaj, zgjedhja është shumë e gjerë, aq sa për të gjetur rrugën tuaj, gjëja më e mirë për të bërë është të kontaktoni mjekun ose farmacistin tuaj i cili do të jetë në gjendje të rekomandojë ilaçin më të përshtatshëm dhe mënyrën e përdorimit të tij.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close