Në Itali janë gjetur mbetje të Neandertalëve, 60,000 vjet të vjetër

Në Shpellën e Guatarit, një vend arkeologjik parahistorik, arkeologët italianë kanë zbuluar mbetjet e nëntë Neandertalëve, mbetjet e kafshëve dhe bimëve të vjetra 60,000 vjet.

Ministri i Kulturës Dario Francescini vlerësoi se ky është një zbulim i jashtëzakonshëm, i cili në kuptimin e tij mund të krahasohet me zbulimin e eshtrave të të ashtuquajturit njeriu i Krapinës në Kroaci. Shpella e Guatarit ndodhet në rajonin e Lazios, pranë brigjeve të Detit Tirren dhe është zbuluar rastësisht 80 vjet më parë.

Mbeti e mbyllur, si një lloj “kapsule kohe” për shkak të një rrëshqitje toke që mbylli hyrjen, dhe ajo që ishte brenda shpellës mbeti e paprekur.
Mosha e mbetjeve të gjetura të njerëzve dhe kafshëve vlerësohet në 60,000 vjet.

Sipas letrës, rëndësia e zbulimit është se ai u mundëson shkencëtarëve të përfundojnë njohuritë e tyre në lidhje me evolucionin e njeriut nga majmunët tek njerëzit./proinformacion.com

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close