Në rritje sulmet e panikut te gratë dhe të rinjtë

ATSH-DPA/ – Sulmet e panikut janë në rritje në të gjithë botën dhe prekin kryesisht gratë dhe të rinjtë, shkruan faqja e internetit melarossa.it.

Ato janë subjektive, spontane dhe të pajustifikueshme, ndryshe nga reagimet reale dhe objektive të frikës, të quajtura “situative”.

Çrregullimi i panikut është një fenomen akut dhe i papritur e frikës intensive që ndodh në mungesë të një rreziku të dukshëm. Kjo përfshin simptoma fizike të tilla si djersitja dhe rrahjet e shpejta të zemrës si edhe ato psikike.

Ata mund të godasin një individ në situata normale, por të përjetuara nga ai si kërcënuese.

Për shembull, të jesh në turma ose në vende të mbyllura, të flasësh në publik dhe të udhëtosh.

Në realitet, sulmi zgjat disa minuta, arrin kulmin brenda 10 minutash dhe, në fund, lë një ndjenjë të zbrazëtisë dhe dobësisë.

Si shëroheni nga sulmet e panikut?

Disa pacientë shërohen spontanisht, ndërsa të tjerët mund të trajtohen me ilaçe dhe psikoterapi.

Përveç kësaj, terapia me ilaçe i shtohet terapia psikoterapeutike, e cila përfshin shumë disiplina për të zgjedhur.

Antidepresantët dhe anksiolitikët, siç janë benzodiazepinat, janë ilaçet e zgjedhura për kufizimin e sulmeve.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close