Antitrupat mbeten në gjak të paktën tetë muaj pas infektimit me coronavirus

ATSH-AFP/ – Antikorpet që neutralizojnë COVID-19 mbeten në gjak për të paktën tetë muaj pas infektimit, sipas një studimi italian të publikuar sot.

“Ky konstatim është i vlefshëm pavarësisht nga ashpërsia e sëmundjes, mosha e pacientëve ose prania e patologjive të tjera”, sipas këtij studimi të kryer nga spitali prestigjioz San Raffaele në Milano në bashkëpunim me Institutin e Lartë të Shëndetësisë (ISS) ), organi që këshillon qeverinë për çështje të shëndetit publik.

“Prania e antikorpeve megjithëse zvogëlohet me kalimin e kohës, është shumë e vazhdueshme. Tetë muaj pas diagnozës, vetëm tre pacientë nga 162 ndjekje (29 prej të cilëve humbën jetën) nuk ishin më pozitivë në testin për dedektimin e këtyre antikorpeve”, theksuan në një komunikatë të përbashkët San Raffaele dhe ISS.

Përveç kësaj, prania e hershme e këtyre antikorpeve është thelbësore për të luftuar me sukses infeksionin. Ata që nuk arrijnë t’i prodhojnë ato në dy javët e para pas infektimit rrezikojnë më shumë për të zhvilluar forma të rënda të COVID-19.

Ky studim u krye nga Njësia e Evolucionit dhe Transmisionit Viral të Spitalit San Raffaele, në bashkëpunim me studiuesit nga Instituti i Kërkimit të Diabetit në të njëjtin institucion, të cilët zhvilluan një test specifik për antitrupat duke përdorur teknika të përdorura tashmë për të studiuar antitrupat e përfshirë në përgjigja autoimune themelore e diabetit tip 1.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close