Presidenti kroat, Milanoviq:Kroacia dërgon rreth 150 ushtarë në Kosovë,Serbia është në lajthitje

Presidenti i Kroacisë, Zoran Milanoviq, tha sot se një kohë e re është përpara Kroacisë, si dhe se rreth 150 ushtarë nga Kroacia do shkojnë në Kosovë.

“Ne kemi një kohë të re para nesh. Për ca ditë 150 ushtarë tanë do të shkojnë në Kosovë. Ne e konsideruam atë një rutinë, kjo po u pengon fqinjëve tanë. Nëse do të thotë diçka për ta, nuk ka për qëllim të tu pengoj:ë atyre.Nuk është menduar të jetë një provokim. Kjo është e drejta jonë, ne po marrim pjesë në të dhe kështu do të sillemi “, deklaroi Milanoviq.

I pyetur nga gazetarët nëse kishte frikë nga hakmarrja ndaj ushtarëve kroatë, ai tha se nuk kishte frikë.

“Shumica shqiptare është konsoliduar në Kosovë dhe njihet nga ana e shumicës në BE,” tha Milanoviq.

Ai ka folur edhe për indoktrinimin dhe rehabilitimin e figurave fashiste në Serbi.
“Draža Mihajloviq ishte një budalla i zakonshëm,” komentoi Milanoviq për foton që mund të shihej në Serbi, ku Mihajloviq dhe Tito paraqitën si dy antifashistë.

“Është e mjerë ajo që ata po bëjnë. Gjëja më e trishtuar është se ata thanë se Tito mund t’i kishte shpëtuar njerëzit nga Kozara nëse nuk do të kishte frikë nga lëvizja Ustasha.Është politikë arsimore, unë kam parë atë që thonë dhe kam dëgjuar disa historianë. Ky është një indoktrinim i vetëdijshëm i të rinjve,në Serbi” tha Milanoviq.

“Gjithçka është në lajthitje te fqinjët tanë,serb” përfundoi Milanoviq.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close