Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

OBSH : Mutacioni indian më i rrezikshmi për momentin

Organizata Botërore e Shëndetësisë  (OBSH) njoftoi sot se mutacioni i koronavirusit, i cili është konstatuar fillimisht në Indi, tashmë është identifikuar edhe në 44 vende të tjera të botës.

Përveç Indisë, numri më i lartë i infeksioneve nga varianti B.1.617 është zbuluar në Britani.

Ky ndryshim u përshkrua këtë javë nga OBSH si një “shqetësim global” dhe konsiderohet si një nga arsyet, që shpjegon shpërthimin e rasteve në Indi, shpërthimi më i keq i pandemisë në botë për momentin, shkruajnë mediet e huaja.

Ky është mutacioni i katërt më i zakonshëm për shqetësime ndërkombëtare, pas Britanisë, Brazilit dhe Afrikës së Jugut. Këto lloje janë më të rrezikshëm se forma origjinale koronavirusit, pasi ato janë shumë më ngjitëse, vdekjeprurëse dhe rezistente ndaj disa vaksinave.

Sipas shifrave zyrtare, rreth 4,000 njerëz vdesin çdo ditë për shkak të COVID-19 në Indi, ku numri i të vdekurve nga pandemia tani do të kalojë 250,000 .

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close