Inteligjenca artificiale po ndryshon botën

/ATSH-ANSA/ – Instagram, Facebook, Google, Microsoft dhe Zoom.

Angazhimi i rrjeteve sociale dhe botës teknologjike për qasje dhe përfshirje po rritet.

Aplikacionet, inteligjenca artificiale, idetë dhe investimet e reja po sjellin një përhapje gjithnjë e më të gjerë të mjeteve që mund të ndryshojnë vërtet jetën e njerëzve me aftësi të kufizuara.

Një nevojë që është bërë edhe më e dukshme me lulëzimin e punës në distancë dhe mësimit në distancë.

Vetëm disa ditë më parë, Instagram prezantoi veçori të reja në Stories, formati i saj më i popullarizuar.

Nën kutinë do të vijnë titrat automatik, në mënyrë që të lejojë edhe ata me probleme dëgjimi të kuptojnë kuptimin e një fjalimi.

Krijuar automatikisht, titrat në të vërtetë gjithashtu synojnë të ndihmojnë përdoruesit me dëmtime të pjesshme të shikimit, duke pasur parasysh mundësinë e personalizimit të madhësisë dhe ngjyrës.

Në janar, kompania mëmë Facebook njoftoi përmirësimin e teknologjisë ”Automatic Alternative Text” (AAT), e cila përdor inteligjencën artificiale për të krijuar përshkrime fotografish për njerëzit e verbër dhe me shikim të dëmtuar.

Këta janë vetëm dy shembuj të kohëve të fundit se si teknologjia ka përshpejtuar përqendrimin e saj në përfshirjen me pandeminë, me profesionistë dhe të rinj që duhet të kryejnë detyrat e tyre nga shtëpia, pa ndonjë mbështetje dhe shpesh të dizavantazhuar nga softueri.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close