Kryeministri Kurti:Do të formojmë një institut që do të dokumentojë krimet e kryera nga Serbia në Kosovë

Kryeministri Kurti:Do të formojmë një institut që do të dokumentojë krimet e kryera nga Serbia në Kosovë

Kryeministri Albin Kurti njoftoi, në seancën e sotme të jashtëzakonshme të Kuvendit të Kosovës, se do të themelohej një institut që do të dokumentonte krimet e kryera nga Serbia në Kosovë.

Kryeministri Kurti ka rikujtuar se plani i punës i miratuar së fundmi nga qeveria e Kosovës parashikon përgatitjen dhe ngritjen e një procesi gjyqësor kundër Serbisë për gjenocid në të ashtuquajturën Kosova.

“Ne do të krijojmë një institut për krimet e kryera nga Serbia dhe do të paraqesim padi përpara Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë. Politika jonë e jashtme është një shtyllë e rëndësishme që duhet të na mbrojë nga armiqtë dhe të na sjellë më pranë miqve,” tha Kurti.

Ai gjithashtu vuri në dukje se bashkëpunimi dhe aleanca me Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimin Evropian do të thellohen, ndërsa anëtarësimi në BE mbetet një përparësi për këtë qeveri./proinformacion.com

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close