Pfizer së shpejti me vaksinë pilulë antiCovid-19

ATSH/ – Një horizont i ri hapet në luftën kundër koronavirusit, pasi kompania Pfizer ka filluar provat e para klinike, ato të fazës së parë me një pilulë kundër Covid-19, raportuan mediet amerikane duke nënvizuar se studimet paraklinike tregojnë një aktivitet antiviral të fuqishëm kundër virusit, shkruan faqja e internetit gds.it.

Testet mbi pilulat, të quajtur PF-07321332, janë kryer në SHBA.

Rezultateve të mira të marra në studimet paraklinike, treguan prodhimin e antitrupave pas dozës së parë.

Nëse funksionon, mund të duhet ende një vit ose më shumë para se të përpunohet për përdorim (Moderna dhe Pfizer filluan provat e tyre të para te njerëzit, përkatësisht në mars dhe maj 2020).

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close