Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Bar i ri për leukeminë

ATSH-ANSA/ – Vlerësohet se çdo vit ka mijëra raste të reja të leukemisë akute, një kancer në gjak që fillon në palcën e kockave ku ”prodhohen” shumica e qelizave të reja të gjakut në trupin e njeriut.

Qelizat e sëmura eliminojnë qelizat e shëndetshme dhe lëvizin në qarkullimin e gjakut ku mund të përhapin kancerin në pjesë të tjera të trupit.

Mosha mesatare në diagnozë është 72 vjeç dhe prognoza e AML progresivisht përkeqësohet me moshën.

Ekziston gjithashtu një tolerancë e reduktuar për kimioterapinë intensive me moshën e pacientëve.

Një ilaç specifik për këtë gjendje ka qenë së fundmi i disponueshëm.

Ai është një formulim novator liposomal i përbërë nga dy molekula, daunorubicina dhe citarabina, të cilat lirohen me një raport molar fiks dhe sinergjik.

Është kimioterapia e parë që demonstron një avantazh të përgjithshëm të mbijetesës mbi standardin aktual të trajtimit.

Ky ilaç përfaqëson një mundësi specifike të trajtimit të kimioterapisë për pacientët e rritur me t-AML ose AML-MRC.

Ky ilaç mori përcaktimin e ilaçeve orfago (ODD) nga Komisioni Europian në janar 2012, me konfirmimin e ODD në korrik 2018 pas vlerësimit nga Komiteti për Produktet Medicinale (EMA-COMP) dhe Administrata e Ushqimit dhe Barnave e SHBA.

Në gusht 2018, Komisioni Europian miratoi këtë ilaç për trajtimin e të rriturve me t-AML ose AML-MRC të sapo diagnostikuar në të gjitha shtetet anëtare të BE-së.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close