A e shkakton konsumimi i pijeve nga kanaçet demencën!?

Një grup studiuesish zbuluan se alumini që marrim në trup kur pimë nga një kanaçe mund të çojë në dëmtime serioze të funksionit konjiktiv.

Journal of Alzheimer’s Disease publikoi një studim të kryer nga studiues nga Anglia të cilët dëshironin të zbulonin se si ekspozimi ndaj aluminit mund të ndikojë në predispozitat në sëmundjet e lidhura me çmendurinë, siç është sëmundja e Alzheimerit.

Hulumtimet e mëparshme kanë treguar që ekspozimi i përditshëm ndaj aluminit në produkte të tilla si deodorant lidhet me sëmundjet neurodegjenerative dhe format e demencës, siç është sëmundja Alzheimer.

Studiuesit analizuan praninë e aluminit në trurin e dhuruesit me një histori familjare të sëmundjes Alzheimer.

Ata zbuluan se alumini është i pranishëm në të njëjtat pjesë të trurit si embrionet proteina që shfaqen në fazat e hershme të sëmundjes Alzheimer.

Studimi zbuloi gjithashtu se alumini në vetvete mund të luante një rol në formimin e embrioneve dhe pllakave që i paraprijnë shfaqjes së sëmundjes Alzheimer.

Por, nga e gjithë kjo, një tjetër zbulim pasoi, i cili tregon se alumini mund të mos jetë fajtori kryesor për sëmundjen e Alzheimerit dhe çmendurisë.

Një shpjegim i mundshëm për lidhjen midis demencës dhe aluminit është se me kalimin e moshës, veshkat tona bëhen më pak të afta të filtrojnë aluminin nga trupi, gjë që mund të çojë në akumulimin e aluminit në tru.

/Përgatitur nga proinformacion.com

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close