Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Kryeministri Kurti-UNESCO-s: Jemi të përkushtuar të mbrojmë trashëgiminë kulturore

Kryeministri Albin Kurti ka kërkuar nga UNESCO tërheqjen e katër vendeve të trashëgimisë në Kosovë nga Lista e Trashëgimisë Botërore në Rrezik.

Ai në një postim në Twitter ka bërë të ditur se së bashku me presidenten Vjosa Osmani dhe kryetarin e Kuvendit Glauk Konjufca më 21 maj kanë kërkuar nga UNESCO që të tërheqë vendimin e saj, duke thënë se arsyet për vendosjen e tyre në listën e rrezikut nuk vlejnë më.

“Ne jemi të përkushtuar për të mbrojtur trashëgiminë kulturore në vendin tonë”, ka shkruar Kurti sot në Twitter.

Liderët e Kosovës kanë kërkuar nga UNESCO që katër monumentet e Kosovës që janë të listuar në Listën e Trashëgimisë Botërore – Manastiri i Deçanit, Patrikana e Pejës, Manastiri i Graçanicës dhe Kisha e Shën Premtes në Prizren – të largohen nga kategoria “në rrezik” pasi rrethanat e sigurisë në Kosovë kanë ndryshuar tërësisht nga viti i largët 2006 kur këto monumente janë vlerësuar si të rrezikuara.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close