MANASTIRIN E DEÇANIT,ASKUSH NUK MUND TA MBROJË MË MIRË SE SHQIPTARËT!

MANASTIRIN E DEÇANIT,ASKUSH NUK MUND TA MBROJË MË MIRË SE SHQIPTARËT!

Abati i Manastirit të “Visoki Deçanit”Sava Janjiq paska thanë se “SPC (Kisha Pravosllave Serbe) dhe Serbët e Kosovës nuk kanë besim se Prishtina mund të mbrojë vendet e shenjta dhe trashëgiminë serbe në Kosovë”:

Na e dimë që Janjiqi, e di që kjo çfarë ka thanë ai ,asht veç një arsyetim i pretendimeve politike serbe në Kosovë,dhe se s’ka të bëjë me realitetin ,as historik e as aktual.

Këto manastire dhe vende religjioze ,ma s’pari nuk janë trashëgemi religjioze pravosllave ,por trashëgëmi kishtare e shqiptarëve ndër shekuj.

Shqiptarët mund t’i ketë kapluar “ligësia” në momente të caktuara dhe dikush nga ta t’i ketë shërbyer interesave të huaja ,por janë mu shqiptarët që i kanë ruajtur këto vende sakrale ndë shekuj dhe janë mu ata të cilëve edhe u takojnë ato,si trashëgëmi kulturore nga të parët.

Ne themi NO PASARAN,interesave serbe mbi objektet tona shekullore.

/Xhelil Arifi 23 may


 

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close