Linja 400 kV Shqipëri-Kosovë/ Verifikohen në terren të dhënat teknike

Linja 400 kV Shqipëri-Kosovë/ Verifikohen në terren të dhënat teknike

ATSH/ Ndërtimi i linjës së interkonjeksionit me Kosovën konsiderohet nga qeveria shqiptare si një nga hapat më të rëndësishëm të hedhur në sektorin energjetik.

Ditën e sotme, ekipet e mbrojtjes rele dhe të mirëmbajtjes së nënstacioneve të KOSTT si dhe ekipet e mbrojtjes dhe matjes të OST Shqipëri realizuan matjen e impendancës së linjës 400kV që lidh nënstacionin 400/220kV Kosovë B dhe Koman.

Sipas Operatorit të Sistemit të Transmetimit matja e sotme synon verifikimin e vlerës dhe të dhënave teknike të linjës duke përdorur pajisjen primare injektuese omicron CPC100.

Linja 400 kV Shqipëri-Kosovë rrit sigurinë energjetike të 2 vendeve dhe mundëson fuqi eksportuese.

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close