EMA: Përzierja e vaksinave antiCovid-19 e sigurtë dhe efikase

ATSH-DPA/ – Mundësia e përzierjes së vaksinave antiCovid-19 është një çështje e rëndësishme që aktualisht po diskutohet, deklaroi Marco Cavaleri, ekspert i EMA-s.

Ekzistojnë dy studime klinike që ofrojnë të dhëna për përzierjen, veçanërisht midis vaksinave AstraZeneca dhe mRna, njëra e kryer në Britaninë e Madhe dhe tjetra në Spanjë.

”Nga të dhënat e para që shohim nuk ka shqetësime të mëdha me këtë qasje nga pikëpamja e sigurisë dhe e efikasitetit”, tha Cavaleri.

”Sidoqoftë, ne do të mbledhim të dhëna të mëtejshme dhe do t’i studiojmë ato për t’u siguruar që kjo qasje është aq e mirë sa duket”, theksoi aiPë.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close