OECD: Ekonomia botërore postpandemike do të rritet 6%

ATSH-DPA/ – Ekonomia globale mund të rritet me gati 6%” këtë vit, deklaroi Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD), duke paralajmëruar se rikuperimi nga humbjet e lidhura me pandeminë do të jetë “shumë i vogël”.

”Rritja do të drejtohet nga tre fuqitë kryesore ekonomike të botës, me Prodhimin e Brendshëm Bruto të Kinës (PBB) të vendosur të zgjerohet me më shumë se 8%”, theksoi OECD.

SHBA regjistruan një rritje të PBB-së me gati 7%, ndërsa Bashkimi Europian regjistroi 4,25% rritje më të lartë se ajo e regjistruar zakonisht.

Por, ndërsa kthimi i pritshëm i këtij viti do të ishte një rritje mbresëlënëse pas tkurrjes 3,5% në 2020″, standardet e jetesës nuk ka gjasa të kthehen në nivelin e prepandemisë deri në fund të vitit të ardhshëm.

OECD vuri në dukje se kufijtë e lidhur me pandeminë e kanë bërë më të vështirë vlerësimin e PBB-së dhe mund të ketë ulur krahasueshmërinë e performancës ekonomike në të gjithë vendet.

OECD tha se është “shumë inkurajuese” që disa qeveri kanë ofruar mbështetje “të pashembullt” për bizneset e detyruara të mbyllen për shkak të kufizimeve të pandemisë.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close