Arabia Saudite mbron vendimin për uljen e zërit të altoparlantëve në xhami

Arabia Saudite mbron vendimin për uljen e zërit të altoparlantëve në xhami

Autoritetet në Arabinë Saudite e mbrojtën vendimin e tyre për të ulur zërin e altoparlantëve në xhami.

Ministria e Çështjeve Islame njoftoi javën e kaluar se të gjithë altoparlantët duhet të lëshojnë vetëm një të tretën e zërit të tyre.

Ministri Abdullatif al-Sheikh tha se masa është marrë në përgjigje të ankesave të publikut.

Por, ajo shkaktoi reagim të ashpër në media sociale dhe thirrje të disave që të ndalohet muzika e lartë në restorante dhe kafene.

Duke folur në një video të transmetuar nga televizioni shtetëror, Sheikh tha se ata që duan të falen, nuk kanë nevojë të presin ezanin e imamit.

Ai tha se njerëzit që e kritikojnë vendimin, janë “armiq të mbretërisë” dhe “duan të trazojnë opinionin publik”.

Kufizimet vijnë në kohën kur princi i kurorës i Arabisë Saudite, Mohammed bin Salman, po vazhdon përpjekjet për ta bërë këtë vend më liberal dhe për të zvogëluar rolin që luan feja në jetën publike.

Grave saudite, për shembull, u është lejuar të vozisin makinën.

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close