Demokraci Plus prezanon koston e emigrimit të të rinjve në Kosovë

Demokraci Plus (D+) në bashkëpunim me Fondacionin e Uestminsterit për Demokraci (WFD) organizojnë prezantimin e raportit “Kosto e emigrimit të të rinjve në Kosovë”.

Ky studim është i pari i këtij lloji që sjellë të dhëna lidhur me emigracionin në Kosovë dhe që i përgjigjet në një pyetjeje të thjeshtë: Sa i kushton Kosovës emigrimi i të rinjve?.

Studimi hulumtues paraqet një vlerësim të kostove dhe ndikimit financiar në Kosovë si dhe humbjeve të shkaktuara nga numri tejet i lartë i njerëzve që çdo vit largohen nga Kosova.

Për të diskutuar lidhur me këtë temë, në panel do të marrin pjesë: Daulina Osmani, Zëvendësministre e Kulturës, Rinisë dhe Sportit,  Ardian Gola Kryetar i Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë dhe Rini dhe Eliza Hoxha Anëtare e Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë dhe Rini.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close