Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Presidenti i Malit të Zi,Gjukanoviq: Serbia po përsërit gabimet e viteve të 90-ta

Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, ka deklaruar se Serbia tani po sillet ndaj Malit të Zi, ngjashëm siç ishte sjellur në vitet e 90-ta me vendet tjera fqinje.

Këto deklarata, Gjukanoviq i bëri pas takimit që pati me anëtarët e presidencës së Bosnje Hercegovinës, Zeljko Komsic dhe Sefik Dzaferovic.

“Të gjithë e dimë epilogun e atyre sjelljeve. Kam frikë se do të përsëriten gabimet që janë bërë në të kaluarën”, ka thënë Gjukanoviq.

Ai deklaroi se pikëpamjet e tij të kohëve të fundit janë keqkuptuar vazhdimisht në Beograd.

“Unë kam qenë një nga aktorët politikë të viteve të 90-ta dhe kjo përveç si barrë, është edhe përgjegjësi për mua se si nuk duhet t’i lëmë të na përsëriten gabimet e së kaluarës. Nuk është koha që të përsëriten ato gabime”, shtoi ai.

Gjukanoviq tha se pret një politikë më të përgjegjshme të BE-së dhe Zonës së Atlantikut, në mënyrë që në Ballkan të mos përsëriten gabimet tragjike të së kaluarës.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close