Tokës me gjithë këto kriza,luftëra,e pandemi po i ndodhë edhe një fenomen i pazakonshëm!

Me gjithë këto kriza, luftime gjithandej edhe pandemia ,Tokës po i ndodhë edhe një gjë tjetër e pa spjegueshme tani për tani.Toka ka filluar të rrotullohet më shpejt se kurrë,njoftojnë mrdist botërore.

Ne e definojmë një ditë si një periudhë kohore që zgjat 24 orë. Kaq duhet që planeti ynë të rrotullohet një herë rreth boshtit të tij. Sidoqoftë, është vërejtur prej kohësh që Toka nuk rrotullohet në mënyrë perfekte në mënyrë uniforme. Në të vërtetë ngadalëson rrotullimin e saj, në mënyrë që dita të shkurtohet me një mesatare prej rreth 1.8 milisekonda çdo 100 vjet, që do të thotë se 600 milion vjet më parë, dita zgjati 21 orë.

Por vitin e kaluar, shkencëtarët bënë një zbulim befasues: në vend që të ngadalësohej, Toka filloi të përshpejtojë rrotullimin e saj dhe aktualisht po rrotullohet më së shpejti në 50 vitet e fundit. Për më tepër, që kur filloi matja, 28 ditët më të shkurtra janë regjistruar në vitin 2020. Shkencëtarët ende nuk dinë si ta shpjegojnë këtë, megjithëse hipoteza në këtë drejtim nuk mungon, por ata po kërkojnë me shpejtësi për shkakun.

/Përgatitur nga proinformacion.com

https://www.usatoday.com/videos/tech/2021/01/08/scientists-say-earth-may-spinning-faster-based-2020-data/6567476002/

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close