Në një vendim të shkallës së dytë,krimineli Ratko Mlladiq dënohet me burgim të përjetshëm.

Dhoma e Apelit e Mekanizmit për Gjykatat Penale në Hagë ka njoftuar një vendim të shkallës së dytë kundër Ratko Mlladiq, duke e dënuar atë me burgim të përjetshëm.

Dhoma e Apelit mbështeti vendimin e shkallës së parë të dënimit të Ratko Mlladiç në tërësinë e tij.

Ai u dënua me burgim të përjetshëm për gjenocid në Srebrenica, krime kundër njerëzimit në 15 komuna në Bosnjë dhe Hercegovinë, rrethim, snajperim dhe terrorizim të Sarajevës nga 1992 në 1995 dhe mbajtjen peng të anëtarëve të misionit paqeruajtës të KB gjatë bombardimeve të NATO-s.

Përgatitur nga proinformacion.com

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close