Doktorët indianë : Varianti Delta i coronavirusit shkakton gangrenë

Sipas shkencëtarëve, varianti i ri duket të jetë më infektuesi i zbuluar deri tani dhe mesa duket, edhe më i rrezikshmi.

Përveç simptomave të zakonshme të Covid-19, disa doktorë në Indi thonë se po vërejnë një rritje të pacientëve që shtrohen në spital me humbje dëgjimi ose gangrenë të shkaktuar nga mpiksja e gjakut.

“Vitin e kaluar, kam parë 3-4 raste gjatë gjithë vitit me gangrenë ose humbje dëgjimi, por tani po shikoj të paktën një rast në javë”, tha Dr. Ganesh Manudhane.

Në Shqipëri nuk ka ende persona të konfirmuar me mutacionin indian të Covid-19, por nuk mungojnë rastet e dyshuara. Ditët e fundit në laboratorin e Institutit të Shëndetit Publik janë kryer analiza tek personat e dyshuar, por kanë rezultuar negative.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close