Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Historia e dhimbshme e një statuje

Kjo statuje ndodhet ne Bratislave kryeqyteti i Slovakise ..

Eshte bere per kujtim dhe nderim te nje punetori qe e braktisi e dashura e tij kur i tregoj qe punonte si pastrues ne kanalet e ujerave te zeza

Ajo nuk pati guximin ta refuzonte dhe i premtoi se do vazhdonin të dilnin bashkë.. Por nuk e mbajti fjalën dhe ai e priste çdo ditë në te njejten ore dhe në te njejtin vend..Miqve të tij që u tha problemin , i qëndruan pranë , pinin kafe me te per ta ngushëlluar dhe për ta përkrahur ..

Por zhgënjimi dhe hidhërimi e mposhten ..
Pas vdekjes së tij , u bë kjo statuje për të..

Ne krah te statujes u ndërtua dhe një kafene , ku njerëzit vinë pinë kafe shprehin dashurinë , simpatine dhe respektin për te , dhe për gjithë
njerëzit që bëjnë punë të tillë për të mbajtur Bratislaven të pastër..

( KAPELJA E STATUJES KA NDRYSHUAR NGJYRE , PASI GJITHE VIZITORET E PREKIN NE SHENJE MIRNJOHJE )

/Kalendari Enciklopedik Shqipëtar

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close