Ministri Vitia: MSh ka iniciuar procedurën e kontraktimit të insulinave

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia ka deklaruar se kjo ministri ka iniciuar procedurat për kontraktimin e insulinave për një periudhë katër mujore.

Këtë deklaratë Vitia e bëri pas pyetjes parlamentare që adresoi në seancën e sotme deputetja e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Time Kadrijaj.

Ai tha se blerja e këtyre insulinave kishte nisur në vitin e kaluar por kjo procedurë ka pasur shumë probleme.

“Inicimi i procedurës për kontraktim të insulinave ka filluar në vitin e kaluar kjo procedurë për shkak të shumë problemeve fatkeqësisht është e papërfunduar. Bazuar në ligjin e Prokurimit Publik, MSh e ka pasur të pamundur të filloj me procedurat për kontraktim të njëjtit produkt në kohë të njëjtë dhe me njoftimin nga departamenti i prokurimit 12.05/ 2021 se ka përfunduar procesi i vlerësimi dhe lënda është procedura. MSh ka kërkuar inicimin e procedurës së kontraktimit të insulinave për një periudhë katër mujore, kjo procedurë është në proces dhe presim që brenda muajit të kontraktohet sasi e mjaftueshme deri në përfundimin e procedurës së lartë cekur”, tha Vitia.

Deputetja e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Time Kadrijaj tha se Kosova ka një qeveri dhe është shtet, prandaj tha se mos po teprohet duke u furnizua me insulina dhe vaksina nga Shqipëria.

“Jeni ministër dhe duheni me bë zgjedhje sepse në vazhdimësi qytetarët po na drejtohen për mungesë të insulinave dhe qytetarët po detyrohen të gjendje zgjidhje në Republikën e Shqipërisë, mirë që e kemi Shqipërinë edhe për vaksina edhe për insulina, por mos po e teprojmë. E kemi një qeveri dhe një shtet dhe duhet t’i sigurojmë edhe vaksinat dhe insulinat”, tha Kadrijaj.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close