Gjenerali amerikan në pension spjegon se si NATO mund ta mposhtë Rusinë

Gjenerali i njohur amerikan Ben Hodges, i cili më parë drejtoi Forcat e Armatosura të SHBA në Evropë, tha se Perëndimi duhet të rrisë praninë e tij në Detin e Zi.
Ai shtoi se kjo është një strategji që vendet perëndimore duhet t’i përmbahen në mënyrë që të “ndalojnë presionin nga Rusia”.

Gjenerali tha se qëllimi i rritjes së numrit të stërvitjeve të përbashkëta ushtarake shumëkombëshe në rajonin e Detit të Zi është që Rusia të detyrohet të reagojë ndaj veprimeve të Perëndimit, dhe jo e kundërta, e cila, sipas mendimit të tij, është rast tani.

Hodges theksoi gjatë konferencës së tij në internet se nuk duhet të jemi të kujdesshëm dhe të kemi frikë se veprimet e ushtarëve të NATO-s do të duken si “provokime”.

“Nëse ata e shohin se ne nuk po bëjmë asgjë në përgjigje të veprimeve të tyre – kjo do t’i lejojë ata të shkojnë më tej,” beson ish gjenerali.

Ai parashikoi gjithashtu që vera e 2021 do të ishte “e gjatë, e keqe dhe e nxehtë” për Ukrainën.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close