Aleksander Vuçiq: Në Kuvendin e Serbisë më 22 qershor do të flas në detaje për Kosovën

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, deklaroi sot se një seancë e Kuvendit të Serbisë do të mbahet më 22 qershor, në të cilën ai “do të flasë në detaje dhe për çdo çështje me rëndësi thelbësore për situatën në Kosovë”.

Ai tha se do të fliste për planet e Beogradit, por edhe situatën objektive me të cilën po përballet në bashkësinë ndërkombëtare.

Vuçiq përsëriti se pala e Prishtinës erdhi në Bruksel të martën me dëshirën për të “detyruar delegacionin e Beogradit të largohej nga bisedimet dhe të mos dialogonte”.

“Çdo gjë që ata bënë, kërkuan ose thanë do të thoshte se donin të shmangnin dialogun,” tha ai.

Vuçiq deklaroi se ata arritën të diskutojnë temën e personave të zhdukur me delegacionin e Kosovës në Bruksel, dhe vetëm gjatë prezantimit të Beogradit.

Ai tha se Serbia kishte ekzaminuar 21 vendndodhje dhe se mbetjet e trupave të shqiptarëve të besuar u gjetën në katër, se 11 trupa ishin gjetur në vendin e fundit dhe se ishte vërtetuar se eshtrat e dy shqiptarëve ishin atje.

Presidenti i Serbisë deklaroi se kishte frikë se “mos konstruktiviteti i Prishtinës” mund të çonte në një përshkallëzim të situatës në Kosovë dhe i bëri thirrje bashkësisë ndërkombëtare që të kujdeset që të mos ndodhin incidente, gjithçka që mund të rrezikojë paqen ose stabilitetin në të gjithë rajonin .

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close