Fshehtësia e “Majës së Hekurave”

Shkruan Gjergj Nikaj

Në vitin 1983 Një grup studiuesish Shqiptarë vendosën të ngjiteshin në zbulim të një prej mistereve që e rrethon tokën shqiptare. Atë të malit te hekurave apo si e njohin ndryshe si “Maja e Hekurave”.

Një mal që fsheh mbi vetë një nga enigmat më mëdha të historisë së njerëzimit.

Sipas dëshmive të lëna nga këta studiues thuhet që ata u befasuan nga madhështia dhe mënyra e përpunimit të këtyre çengelave të ngulur ne shkëmbinj në majë te maleve.

(Dhe pjesa më befasuese ishte pjesa kur ata ngritën pyetjen ….SI I KANE FUTUR MES SHKEMBIT ME TE TILLE PERFEKSION PA E DEMTUAR SHKEMBIN???).

Ai gjithashtu thotë se ky hekur u dërgua në tre laboratorë të ndryshëm … në tre shtete të ndryshme njëra në Çeki … njëra në Itali … dhe tjetra ne Francë. Rezultatet i tronditën studiuesit …. sepse mostra e datuar tregonte në të tre laboratorët… 40 000 vjet më parë

Dhe që të tre laboratorët kanë treguar se hekuri ishte një përzierje e metaleve që edhe ne sot nuk mund ta krijojmë …. dhe se pastërtia e hekurit ishte 96% …. diçka e padëgjuar më parë. Nderkohë ne sot e kemi 56%.

Dhe së fundi janë legjendat e zonës … që na rrëfejnë atje….se në këto unaza hekuri që peshonin vetëm njëri 75 kg … lidheshin apo ankoroheshin “anijet e qiellit” !!!…

Pjesa më intriguese e historisë është që grupi që mori pjesë në këtë ekspeditë vdiq në rrethana misterioze pas vitit 2000 ….

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close