​OHK: Lehtësime të tjera apo zgjatje të orarit do të kemi prapë pas dy jave

Qeveria e Kosovës ka marrë vendim sot që të lejohet mbajtja e ahengjeve si dasmat, fejesat dhe mbrëmjet e maturës deri në orën 23:00.

Oda e Hotelerisë dhe Turizmit të Kosovës (OHTK) i është gëzuar këtij vendimi ani pse e quajnë edhe të vonuar. Megjithëkëtë, në reagimin e tyre thonë se pas dy jave do të ketë edhe lehtësime të tjera apo zgjatje të orarit do të kemi prapë pas dy jave.

Reagimi i OHT-së:

ZYRTARIZOHET VENDIMI PËR MBAJTJEN E DASMAVE NË KOHË PANDEMIE!

Meqenëse ka rënie të numrit të rasteve për 65% sot me datë 22.06.2021 Qeveria e Kosovës ka miratuar lehtësimin e masave anti-Covid. Lajmi u bë i ditur nga mbledhja e Qeverisë, përmes një njoftimi drejtuar mediave.

Pas shumë konsultimeve me përfaqësues të Ministrisë së Shëndetësisë, me ç’rast përfaqësues nga Oda e Hotelierisë dhe Turizmit ishin pjesë të grupit punues vetëm me përfaqësues nga Ministria e Shëndetësisë, më në fund zëri ynë, zëri i të gjitha bizneseve u dëgjua dhe shkoi në vendin e duhur!

Edhe pse sezona në shumë vende të rajonit ka ditë që ka filluar, edhe pse ne jemi pak vonë për të kapur vlugun e punës, kjo me arsye të shëndoshe sepse deri vonë kishim shumë raste me Covid-19 gjë që është primare për ne, përsëri ‘’më mire vonë se kurrë’’ po fillojnë punën të gjitha subjektet hoteliere/turistike, dhe kjo falë angazhimit të pakursyeshëm të përfaqësuesve të Odës së Hotelierisë dhe Turizmit.

Oda e Hotelierisë dhe Turizmit të Kosovës me të gjitha strukturat e saj e mirëpret dhe e përshëndet këtë vendim të sapomarrur nga Qeveria e Kosovës dhe është falenderuese nga të gjitha Institucionet përkatëse për besimin e dhënë për bashkëpunim në të mirën e shëndetit publik si dhe Bizneseve.

Meqenëse manuali së shpejti do të bëhet publik, Oda e Hotelerierisë dhe Turizmit do të bëjë të pamundurën që sa më parë ta shpërndajë nëpër biznese, e gjithashtu bëjmë apel që çdo subjekt ta sigurojë këtë manual, në mënyrë që çdo pikë e tij të respektohet në përpikmëri, në mënyrë që puna të shkojë sa më mbarë dhe më e rëndësishmja: të ruhet shëndeti i qytetarëve!

I lusim që të gjitha bizneset në nivel vendi / anëtarë apo jo të OHT-së, që t’i respektojnë rregullat e manualit që e kanë punuar përfaqësuesit tanë bashkë me Qeverinë, në mënyrë që mos të kemi ngritje të rasteve apo të na shfaqet ndonjë e papritur që do të na e kishte ndaluar punën përsëri.

Sa i përket kufizimeve orari vazhdon të mbetet deri në 23:00, dhe numri i lejuar i personave në çdo aheng do të jetë deri në 200 persona!

Ndërsa, lehtësime të tjera apo zgjatje të orarit do të kemi prap pas dy jave!

Oda e Hotelierisë dhe Turizmit të Kosovës ju uron shëndet dhe punë të mbarë!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close