Di Maio: Kosova gjithmonë mund të mbështetet tek Italia

Ministri i Jashtëm i Italisë, Luigi di Maio, në fjalimin e tij para deputetëve të Kosovës, ka thënë se Kosova mund të mbështetet çdoherë tek vendi i tij.

Di Maio është për vizitë në Kosovë dhe kjo është e treta prej se ka marrë postin e të parit të diplomacisë italianë më 2019.

“Për mua është nder t’i drejtohem këtij kuvendi që përfaqëson demokracinë më të re në Evropë. Italia gjithmonë i ka qëndruar afër dhe këtë e dëshmon vizita ime, që është e treta në Kosovë që nga 2019. Në të gjitha takimet kam kuptuar entuziazmin e plotë dhe të sinqertë për bashkëpunimin tonë. Ju e dini se mund të mbështeteni plotësisht tek Italia. Italia e ka dëshmuar këtë, që nga fillimi më 12 qershor 1999, kur ushtarët tanë hynë në Kosovë. Që nga atëherë vazhdojmë të ruajmë sigurinë në këtë vend. Historia ka treguar se ajo që ndodh në këtë pjesë, ka pasoja të menjëhershme në Evropë dhe në vendin tonë padyshim”, ka thënë Luigi di Maio para deputetëve.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close