Filmi dokumentar rus,tregon gjendjen e vërtet të mjerueshme të Rusisë së Putinit,larg glamourit të Moskës dhe Shën Petersburgut.

Filmi dokumentar rus,tregon gjendjen e vërtet të mjerueshme të Rusisë së Putinit,larg glamourit të Moskës dhe Shën Petersburgut.

Në një festival të filmit dokumentar në Zagreb-Kroaci ka marrë pjesë edhe regjisori i ri rus Andreja Grjazev,i cili ka sjellë një film dokumentar i cili jep një pamje brutale të drejtpërdrejtë dhe të zhveshur të Rusisë – ose të paktën atë të Rusisë tjetër, prapa panoramës, shkëlqimit dhe luksit të madh të Moskës dhe Shën Petersburgut.

Asaj Rusie e cila jeton në një mjerim të pabesueshëm, pothuajse të paimagjinueshëm për një vend evropian në dekadën e tretë të shekullit 21,shkruan Index.hr.

Termi Rusia është”Afrika me energji elektrike”, i cili përdorej në mënyrë tallëse për qytetin kroat Splitin, duket pakrahasimisht më i përshtatshme për provincën ruse, e cila po përballet me varfëri dehumanizuese, alkoolizëm dhe dhunë në familje, pa siguri në punë dhe në trafik, projekte të pakuptimta ndërtimi dhe neglizhimi i fshatrave dhe qyteteve të shkatërruara., neglizhenca sistematike dhe korrupsioni i autoriteteve lokale dhe shtetërore.

/Përgatitur nga Xhelil Arifi

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close