Sot Dita Botërore kundër Abuzimit dhe Trafikimit të Drogave

Dita Botërore kundër Abuzimit dhe Trafikimit të Drogave shënohet sot më 26 qershor.

Kjo ditë ishte caktuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara (OKB) më 7 dhjetor të vitit 1987, kjo për të shkuar drejt një shoqërie pa drogë.

Sipas të dhënave të UNODC, 200 milionë njerëz përdorin droge të paktën një herë në vit, ndërsa mbi 200 mijë persona vdesin nga sëmundje që shkaktohen si pasojë e përdorimit të drogës.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close