Rajoni i Brukselit do të ndalojë të gjitha automjetet me motor termik në 2035

ATSH-AFP/ – Rajoni i Brukselit do të ndalojë në territorin e tij makinat me naftë që prej 2030 dhe të gjitha makinat e pajisura me një tip motorri termik  (gaz), duke përfshirë këtu automjetet hibride, duke nisur nga vitit 2035, për të reduktuar ndotjen, njoftoi sot qeveria rajonale.

Ndalimi i motorëve të nxehtësisë do të futet në faza, sipas një orari tjetër, varësisht nga lloji i automjetit.

Skuterët me benzinë ​​do të ndalohen nga viti 2028, ndërsa motorët do të duhet të jenë të gjithë elektrik, si makinat e pasagjerëve dhe automjetet e lehta, nga viti 2035./

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close