Macron dhe Le Pen me rezultate të dobëta në zgjedhjet rajonale

E djathta ekstreme në Francë, e udhëhequr nga Marine Le Pen, nuk arriti të fitojë asnjë rajon në rundin e dytë të zgjedhjeve rajonale, që u mbajt të dielën, tregojnë rezultatet paraprake.

Ngjashëm dobët doli edhe partia në pushtet e presidentit Emmanuel Macron.

Në shënjestër të partisë së Le Penit, Tubimi Kombëtar, ishte rajoni Provons (Provence), por kandidati i partisë së saj, Thierry Mariani, humbi kundrejt kandidatit republikan, Renaud Muselier.

Partia e Macronit, Republika në Marshim, po ashtu nuk arriti të fitojë asnjë rajon. Ajo performoi dobët edhe në rundin e parë të zgjedhjeve, që u mbajt javën e kaluar.

Kjo është hera e parë që partia e Macronit merr pjesë në zgjedhje rajonale, pasi herën e fundit kur janë mbajtur ato, më 2015, ajo nuk ka ekzistuar.

Pjesëmarrja në zgjedhje ishte e ulët – vetëm një e treta e qytetarëve me të drejtë vote, votuan.

Zgjedhjet u vëzhguan nga afër, pasi zgjedhjet presidenciale mbahen pas më pak se një viti.

Macron dhe Le Pene u përballën me njëri-tjetrin në zgjedhjet presidenciale të vitit 2017.

Sidoqoftë, rezultati i zgjedhjeve rajonale solli fitore për Republikanët, që janë konservatorë tradicionalë, dhe Partinë Socialiste, pasi arritën të ruajnë kontrollin në disa rajone.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close