Inflacioni në në Gjermani rritjen më të lartë që nga viti 1981

ATSH-DPA/ – Çmimet e importeve të Gjermanisë muajin e kaluar u rritën me ritmin më të shpejtë që nga viti 1981, sipas të dhënave të lëshuara nga Destatis.

Çmimet e importeve shënuan rritje vjetore dyshifrore prej 11,8 % në maj, pas një rritje prej 10,3 % në prill dhe më shpejt se rritja e parashikuar prej 11,3 %.

Rritja e fundit e çmimeve të importit ishte më e shpejta që nga tetori 1981, kur çmimet u rritën me 13,6%.

Duke përjashtuar energjinë, çmimet e importit u rritën me 6% çdo vit në maj.

Çmimet e energjisë pothuajse u dyfishuan në maj për shkak të nivelit jashtëzakonisht të ulët të krahasimit.

Për më tepër, të dhënat treguan se çmimet e eksportit u rritën me 4,2% nga viti në vit, më shpejt se rritja me 3,3% në prill.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close